presencial i online

Grup de meditació budista

Practicar i comprendre el Dharma

“És millor viure un dia actuant bé i meditant, que viure cent anys actuant malament i sense meditar.” (Buddha, Dhammapada, v. 110)

Grup de meditació budista

En la vida quotidiana busquem satisfacció en les altres persones, les activitats o els objectes materials, quan tots ells estan subjectes al canvi i hi tenim un control limitat. Per això, el fonament de la meditació budista radica en buscar refugi en la ment en pau i lúcida, la “ment búdica”; així com en els ensenyaments i els/les altres companys/es de pràctica. 

Amb la intenció de despertar aquesta naturalesa búdica, les pràctiques meditatives budistes representen un camí de vida de progressiu abandonament dels obscuriments mentals (com l’aferrament, l’aversió i la distracció) i cultiu d’actituds mentals positives (com l’amistat benvolent, la compassió cuidadora, l’apreci alegre o l’acceptació equànim). 

Per això la meditació budista es fonamenta en conduir la ment a un estat de pau i comprensió lúcida, des del que posar fi a les causes del discomfort en les nostres vides i cultivar una vida més desperta. 

 

Theravāda, Mahāyāna i Vajrayāna

En el Grup de meditació budista s’oferirà una visió integradora i no sectària del budisme, incloent fonts i pràctiques de les principals tradicions meditatives, tant del budisme present al Sud-est asiàtic (Theravada), com del budisme sino-japonès (Mahayana) i indo-tibetà (Vajrayana).  

Recitacions i càntics

En les recitacions i càntics s’orienta la ment envers una intenció o aspiració determinada (el despertar, la compassió,…) i mitjançant la veu i la repetició es prepara i es condueix la ment a un estat favorable. 

Reflexió i indagació

A partir de conceptes i passatges del Dhamma (els ensenyaments budistes), podrem indagar i comprendre millor aspectes de la meditació i la naturalesa humana. 

Meditació i silenci

Practicarem meditacions guiades de desenvolupament d’actituds mentals positives (brahmavihārā), de l’estat de pau (samatha), de la comprensió lúcida (vipassanā), de la vacuïtat o de la gran perfecció (dzogchen), entre d’altres. 

Presencial / Online en directe / Online en gravació

Les sessions es podran seguir tant de forma presencial, com online en directe (síncron) o online en gravació (asíncron). Tots els participants tindran accés a la gravació de les sessions. 

Horari

els dimarts de 20:15 a 21:15h 

Lloc

Presencial: Centre de Mindfulness de Barcelona, c. Escorial 11, 2ª planta

Online en directe: Zoom

Online en gravació: YouTube (canal privat) 

Preu

45 €/mes